Snus med smak
Velg din smak i vår fyldige filtermeny :)
-
skruf No23 white S3
-
skruf No22 white S2
-
skruf Super White No54 Fresh S4
-
skruf Super White No52 Fresh S2
-
skruf No26 white slim S3
-
skruf No25 white slim S2
-
skruf No29 portion S4
-
skruf No28 portion S3
-
skruf No27 portion S2
-
skruf Super White No57 Polar S3
-
skruf No8 nordic S2
-
skruf No5 fresh ultra S5
-
skruf No10 fresh superslim S2
-
skruf No2 fresh S2
-
skruf Super White No62 Bjørnebær S2
-
Jakobssons No5 Blå Mint
-
Jakobssons No3 Rød Melon Slim
-
Göteborgs Rapé No1 Slim White
-
The Lab 07 White Extra Strong
-
The Lab 06 Extra Strong
-
The Lab 05 White Strong
-
The Lab 02 Strong
-
Nick & Johnny No5 Green Ice Ex Strong Slim White
-
Nick & Johnny No4 Americana Ex Strong
-
Nick & Johnny No3 Red Hot Ex Strong
-
Nick & Johnny No2 Crushed Ice White Ex Strong
-
Nick & Johnny No1 Crushed Ice Ex Strong
-
General Classic No6 White Strong
-
General Classic No5 White
-
General Classic No4 Ex Strong
Snus med smak
Vi har over 25 forskjellige smaker på snus i vårt sortiment. Her finnes alt fra jordbær til mint til lakris, tobakk og ingefær. Jakten på den beste aroma og smak har eksistert helt siden snusens opprinnelse på slutten av 1700-tallet. Men, det er først siste årene at smakstilsatt snus virkelig har skutt fart. Den første porsjonssnusen med smak ble lansert i Norge i 1999 og het Catch Liquorice. Men, som flere snusere fra 80 og 90-tallet sikkert husker var det en løssnus som var først ute med å smakstilsette snusen, nemlig Hawken wintergreen. Den ble derimot tatt av markedet i begynnelsen av 2000. Det ryktes om at produsenten ikke ville oppgi innholdet i snusen, og derfor ble importen stoppet av tollvesenet og mattilsynet.Vi spurte Swedish Match hva de bruker for å smakstilsette snusen, og hvordan de jobber for å komme frem til nye smaker og produkter.
- Vi bruker smakstilsetninger som er fra planteriket. Disse var i starten naturlige ingredienser. I dag er det en blanding av naturlige smaker, og smaker tatt frem i laboratoriet, men med de samme komponentene som det naturlige har.
- Vi har et eget team med eksperter som jobber med sammensetninger av ulike smaker på snus fabrikken i Gøteborg. De gjør en grundig jobb med utvikling av nye produkter.
- Det ligger mye arbeid bak en ny smak. For at våre forbrukere skal få den beste opplevelsen, kan utvikling av et nytt produkt/ny smak ta opptil 18 måneder før det blir tilgjengelig på markedet.
Snus med mint smak
Mint snus er utvilsomt den mest populære smaken. Norges mest solgte snus (som faktisk smaker av mint), er skruf No2 Fresh S. I 2023 solgte den over 8 millionerbokser her i Norge, noe som tilsvarer en markedsandel på imponerende 8%.Snus med lakris smak
Lakris er en av de mest populære smakstilsetningene i snus. Ofte blandes den sammen med søt eller salte stoffer noe som fremhever den naturlige aromaen fra lakrisroten. Den mest solgte lakrissnusen i 2023, med hele 1,4 millioner bokser er skruf No8 Nordic S2.Snus med frukt smak
Snus med frukt smak har blitt en av de mest ettertraktede kategoriene de siste årene, spesielt i det helhvite segmentet. Hvert år blir det lansert mellom 20-30 nye snusmodeller med ulike aromaer. Fellesnevneren for snus med frukt smak er ofte friske og sødmerike aromaer som varer lenge. Alle frukt aromaer er laget av naturlige eller syntetiske naturidentiske aromastoffer som også er godkjent for anvendelse i mat.Se filtermenyen for smaken du er på jakt etter her.
85% av smaksatt snus inneholder mint eller en kombinasjon med mint.
27 % av totalmarkedet er helhvitt og i det helhvite segmentet finnes det bare smaksatt snus.
55% av alle snus som selges på det norske markedet er snus med smak.
En av grunnene til at smakstilsatt snus har sett en stor økning er at mange tidligere røykere, som har konvertert til snus, foretrekker snus med smak da dette ikke minner dem om smaken av tobakk. Ser vi på tallene fra SSB (tobakksvaner) vet vi at antall røykere går ned og antall snusere går opp.